Act Now

Act Now er et av tre utvekslingsprogram på Hald Internasjonale Senter i Mandal. Dette er et ettårig studie om interkulturell kommunikasjon og internasjonalt arbeid. Tre norske organisasjoner leder hvert sitt utvekslingsprogram. Act Now blir ledet av Strømmestiftelsenog finansiert av Fredskorpset (FK Norway).

Act Now er delt inn i tre perioder: Høskurs, utveksling og vårkurs:

Høstkurset er et seks ukers langt kurs i Mandal som er en forberedelse til utvekslingen. Der lærer vi om blant annet fattigdomsbekjempelse, utviklingsarbeid, interkulturell kommunikasjon, lederskap og masse mer. Norske og internasjonale studenter går i klasse sammen, så mye av undervisningen foregår på engelsk.

Under utvekslingen drar de norske studentene til ulike utviklingsland gjennom partnerorganisasjonen, mens de internasjonale studentene drar til ulike steder i Norge. Utvekslingen varer i 7 måneder. Mens vi er ute skal vi jobbe for organisasjonen og prøve å bli en del av kulturen. I tillegg må vi lese noen bøker og skrive to oppgaver som en del av studiet vårt.

Vårkurset foregår, som høstkurset, også i Mandal. Her fokuserer vi på informasjonsarbeid, og studentene får en uke til å reise rundt i Norge. Da kan vi fortelle om utvekslingen og hvordan vi opplevde den andre kulturen for å påvirke folks syn på de ulike delene av verden.

Gjennom Act Now blir jeg sendt til Arusha, Tanzania for å jobbe med CHRISC. CHRISC er en organisasjon som samarbeider med Strømmestiftelsen. CHRISC står for Christian Sports Contact og er det internasjonale arbeidet til KRIK. Arbeidet til CHRISC går ut på å forbedre ungdoms potensiale gjennom sport.

Leave a comment